Zoete koolschotel

Zoete koolschotel
Waarom een sjalot :

Recept van een van de winnaars van onze kids kookwedstrijd

Categorie : Vlees
Soort gerecht : Aardappels, Groenten, Ovenschotel, Rundvlees, Varkensvlees, Vlees
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 60 minuten
Benodigdheden :

500 gr. gehakt
2 sjalotjes
¾ spitskool kleingesneden
1 blikje tomatenblokjes in saus
2 eetl. kerrie
Aardappelpuree
Geraspte kaas
Paneermeel

Voorbereiding :
Bereidingswijze :

De sjalotjes klein snijden en fruiten in een beetje boter. Daarbij het gehakt braden. Als het gehakt bruin is de kool toevoegen en omscheppen. Kerrie erbij roeren. Daarna de tomatenblokjes even mee braden. Alles in een ovenschaal. Afdekken met aardappelpuree. Overstrooien met een beetje paneermeel en een lekker laagje geraspte kaas.  

Oven op 200 ºC.  zo'n 20/30 minuten tot er een lekker knapperig korstje op zit.

 

Te gebruiken bij :
Aandachtspunten :