Pel en halveer de sjalot. Snijd de sjalot vervolgens in dunne ringen. Halveer de kleine tomaten en bestrooi ze met zout en peper. Kook de scharreleitjes medium (niet te zacht, maar ook niet te hard). Pel daarna de eitjes, snijd ze in 4 parten en bestrooi ze met zout en peper.
Blancheer de haricots verts in kokend water met zout in een paar minuten beetgaar en laat ze daarna in ijskoud (ijs)water afkoelen. Halveer de haricots verts in de lengte (splitsen) en bestrooi ze met zout en peper. Was en droog de lollo bionda sla. Smeer de zalmfilet licht in met olijfolie en bak de vis kort om en om in grillpan. Laat de zalm verder garen in de oven op 160 graden voor 3 minuten. Bestrooi de vis daarna met zout en peper. Vermeng de aceto balsamico azijn met de honing en het zout en peper. Voeg daarna druppelsgewijs de olijfolie toe. Hierdoor ontstaat een gebonden dressing. Vermeng alle ingrediënten met elkaar tot een mooie salade en besprenkel het geheel met de aceto balsamico dressing.
Lekker met focaccia brood.
Aandachtspunten:
Gaar de zalm niet te lang. De vis moet rosé van binnen blijven anders wordt hij te droog.