Snijd van de paprika’s ongeveer 2 cm van de bovenkant af en verwijder de bovenkant van het steeltje. Verwijder de zaadlijsten, bestrooi de binnenkant met zout en peper en zet de paprika’s 4 minuten in de oven op 170 °C. Laat ze op het aanrecht afkoelen. De basmatirijst beetgaar koken in water met zout, even met koud water afspoelen en laten uitlekken in een vergiet.
De sjalotjes pellen, halveren en in fijne ringetjes snijden. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De courgette wassen, in vieren snijden, de zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. De tomaten in vieren snijden, zaadjes en vocht verwijderen en in reepjes snijden. De oesterzwammen onder lauwwarm water afspoelen, het steeltje verwijderen en in reepjes snijden. De kipfilet in dunne reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en paprikapoeder .
Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de kipfilet samen met de groenten. Voeg als de kipfilet bijna gaar is de gekookte rijst toe en warm nog heel even door. Leg de paprika’s op een ovenplaat en verdeel het mengsel erover. Dek af met de bovenkant van de paprika’s en zet ze 5 minuten in de oven op 170 °C. Serveer direct.
Tips:
Bak de kipfilet niet te gaar anders wordt deze te droog; het vlees gaart nog verder in de oven.
Zorg ervoor dat de paprika’s rechtop blijven staan in de oven; snijd eventueel een klein stukje van de onderkant eraf.
Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en een heerlijke geur en smaak. De droogkokende rijst wordt verbouwd in India en Pakistan aan de voet van het Himalayagebergte. Basmati behoort tot de beste rijstsoorten ter wereld en wordt door de plaatselijke bevolking ook wel ‘koninginnerijst’ genoemd.