Skip to content

Smaakvolle pindasaus met sjalot

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 75 g sjalot
  • 0,5 dl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g pindakaas
  • 2 x 0,5 dl volle melk
  • 1 Spaanse rode peper
  • 70 g ketjap asin (zoute)
  • 15 g gember siroop
  • 2 stuks citroenblad (djeroek poeroet)

Bereidingswijze

Pel en halveer de sjalotten, snipper ze daarna ragfijn. Hak 1 teentje knoflook fijn. Halveer de Spaanse peper in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes snijden. Fruit de sjalot, knoflook, het citroenblad en de Spaanse peper zachtjes aan en blus het daarna af met de ketjap en de gember siroop. Voeg dan de melk toe breng dit aan de kook. Voeg dan de pindakaas toe en roer alles met de garde goed door. Blijf roeren en breng de saus zacht aan de kook. Voeg als de saus te dik is nog wat melk toe tot de saus de gewenste dikte heeft.