De sjalotten pellen, halveren en daarna de sjalotten in halve ringen snijden. De Chinese kool in vieren snijden, de harde kern verwijderen en de rest in dunne reepjes snijden. De taugé wassen en uit laten lekken in een vergiet. Maak de bosuitjes schoon door de wortelaanzet weg te snijden, het buitenste blad te verwijderen en onder de kraan af te spoelen. Snijd de uitjes in schuine lange reepjes. Verhit de olie in de wok en zet de sjalot met het sesamzaad aan. Voeg vervolgens knoflook, kool en kerriepoeder toe. Ongeveer 2 minuten roerbakken, bosuitjes toevoegen en weer 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper, taugé toevoegen en nog 1 minuut roerbakken. Eventueel serveren met vers gesneden koriander. Lekker met witte rijst.
Aandachtspunten:
Roerbakken is het bakken van vlees en groenten in een wok, in sterk verhitte olie en op hoog vuur. Hierbij wordt het gerecht continu omgeroerd (oorspronkelijk door de wok te schudden).
Gebruik bij voorkeur olijfolie, arachideolie of zonnebloemolie bij het roerbakken, deze verbranden minder snel dan de andere oliesoorten, zoals bijvoorbeeld slaolie.
Roerbak groente niet te lang: door het kort bakken blijven groente knapperig en treedt er geen vitamineverlies op.