Skip to content

Hollandse andijvie stamppot met sjalot en Ardennerham

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 100 g sjalot
  • 0,5 teentje knoflook
  • 500 g aardappelen
  • 1 krop andijvie
  • zout en peper
  • 1 dl slagroom
  • 40 g boter
  • 100 g Ardennerham plakjes

Bereidingswijze

Pel en halveer de sjalot en snijd hem daarna in halve ringen van circa een ½ cm dikte. Pel de knoflook en hak het fijn. Was de krop andijvie en snijd deze in kleine reepjes. Droog de plakjes Ardennerham op een bakpapier in de oven op 120 graden voor 30 minuten. De ham wordt hierdoor lekker knapperig. Hak de gedroogde ham in kleine stukjes. Schil de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze gaar. Pureer de aardappelen met een pureeknijper. Fruit de sjalot en het halve teentje knoflook zachtjes aan in de boter. Voeg dan de room toe en het zout en de peper. Breng dit geheel aan de kook en meng het door de aardappelpuree. Voeg dan de Ardennerham toe en als laatste de gesneden andijvie. Breng het geheel op smaak en voeg eventueel een beetje gemalen nootmuskaat toe.