De sjalot pellen, halveren en in fijne ringetjes snijden. De knoflook pellen, halveren, kiem verwijderen (deze smaakt bitter) en fijnhakken. De aubergines wassen, beide uiteinden eraf snijden en weggooien, in de lengte in vieren snijden en een gedeelte van de binnenste zaadlijsten verwijderen. Snijd vervolgens in de lengte in drieën en daarna in kleine blokjes van circa 1½ bij 1½ cm. De tomaten wassen, pliceren (ontvellen) en in 4 partjes snijden. Zaadjes en vocht verwijderen en in blokjes van circa 1½ bij 1½ cm. snijden. Snijd het spek in blokjes van een circa ½ bij een ½ cm, en de tijm- en rozemarijnblaadjes fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan, bak het spek even aan en voeg vervolgens sjalot, knoflook, tijm en rozemarijn toe. Voeg na 2 minuten de aubergine toe en naar smaak wat zout en peper. Laat het gerecht 8 minuten stoven met een deksel op de pan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 2 minuten sudderen. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en serveer direct.