Skip to content

Goedgevulde boerenbrood met carpaccio en sjalot

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 4 porties carpaccio vlees (ossenhaas)
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 sjalot
  • 8 blaadjes basilicum
  • 0,5 dl. olijfolie
  • 15 g Aceto Balsamico
  • 50 g ruccola
  • 4 plakken boerenbrood

Bereidingswijze

Schil en halveer de sjalot en snijd de helften in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten met een beetje olijfolie in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Bestrooi ze met wat zout. Snijd de basilicum in dunne reepjes. Vermeng de olijfolie druppelsgewijs met de Aceto Balsamico. Was de ruccola.

Beleg twee plakken brood met de ruccola met daarop het carpaccio vlees. Besprenkel het vlees met de Aceto dressing en bestrooi het met peper en zout. Voeg daarna de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de gesneden sjalot en de gesneden basilicum toe. Dek het af met de twee overgebleven plakken brood en snijd er sandwiches van.