Skip to content

Spaanse Gazpacho

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 0,5 komkommer
  • 1 sneetje witbrood zonder korst
  • 1 sjalot
  • 8 pomodori tomaten
  • 0,5 teentje knoflook, geperst
  • 2 rode paprika's
  • 0,5 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

De sjalot pellen, halveren en fijn snipperen. De komkommer schillen. De paprika’s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen. De tomaten wassen. Komkommer, paprika en tomaten in grove stukken snijden. Alle ingrediënten in de blender of met een staafmixer pureren tot een gladde massa, daarna zeven. Op smaak brengen met zout en peper. Laat de soep voor serveren minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.

Aandachtspunt:

Het is een Spaanse koude soep, dus je eet de soep koud.