Verwarm de oven voor op 180 ° C. De aardappeltjes wassen, in de lengte halveren en in partjes snijden. De sjalotjes pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. Verwijder de steeltjes van de tijm en rozemarijn en hak de kruiden fijn. De aardappelpartjes in een ovenschaal leggen en besprenkelen met olijfolie. Vervolgens mengen met de gehakte kruiden, sjalot en knoflook. Op smaak brengen met zout en peper. Plaats de schaal in de oven en bak de aardappeltjes af in ongeveer 20-30 minuten.
Tips:
De Roseval is een klein, langwerpig aardappeltje met een lichtrode schil. Deze, uit Frankrijk afkomstige, aardappel is stevig van structuur en zacht van smaak.
Meng de aardappelen in de oven een paar keer, anders verbrandt de bovenste laag.
Door de aardappelen enkele minuten voor te koken kan je de oventijd inkorten.