Skip to content

Geroosterde aardappeltjes met sjalot en knoflook

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 10 Roseval aardappeltjes
  • 2 Sjalotten
  • 3 Teentjes knoflook
  • 2 Takjes Tijm
  • 1 Takje verse rozemarijn
  • 2 el. Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ° C. De aardappeltjes wassen, in de lengte halveren en in partjes snijden. De sjalotjes pellenhalveren en in halve ringen snijden. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakkenVerwijder de steeltjes van de tijm en rozemarijn en hak de kruiden fijn. De aardappelpartjes in een ovenschaal leggen en besprenkelen met olijfolieVervolgens mengen met de gehakte kruidensjalot en knoflook. Op smaak brengen met zout en peperPlaats de schaal in de oven en bak de aardappeltjes af in ongeveer 20-30 minuten. 

Tips:

De Roseval is een kleinlangwerpig aardappeltje met een lichtrode schilDezeuit Frankrijk afkomstigeaardappel is stevig van structuur en zacht van smaak. 

Meng de aardappelen in de oven een paar keeranders verbrandt de bovenste laag. 

Door de aardappelen enkele minuten voor te koken kan je de oventijd inkorten.