Begin met de sjalot pellen, halveren en ragfijn snipperen. De aardappelen schillen, wassen en in blokjes van circa 1 bij 1 cm snijden. De blokjes beetgaar afkoken in kokend water met voldoende zout en op een vergiet droog laten stomen. De spekjes in hele kleine blokjes snijden en in een beetje olie krokant uitbakken. Met de nog warme aardappelblokjes in een kom vermengen met het vet van de gebakken spekblokjes. De bieslook heel klein snijden of knippen en door de mayonaise roeren, vervolgens de sjalot toevoegen en de mosterd. Het geheel door de warme aardappelblokjes roeren, op smaak brengen met zout en peper en in de koelkast laten afkoelen.
Aandachtspunten:
De sjalot onder water pellen zorgt voor minder irritatie aan de ogen.
De sjalot snijden met een scherp mes, dit vermindert irritatie aan de ogen tijdens het snijden: in alle sjalotten- en uiensoorten zitten oliën die vrijkomen, doordat de cellen kapot gesneden worden. Met een scherp mes blijven deze cellen heel. Dus nooit een sjalot of een ui hakken maar altijd snijden.