Kerstelijke snijbonen met sjalot en parmaham - Sjalot Skip to content

Kerstelijke snijbonen met sjalot en parmaham

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 500 g snijbonen
  • 75 g sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g parmaham
  • 50 g roomboter

Bereidingswijze

Pel de sjalot en halveer deze. Snijd de sjalot daarna ragfijn. Hak het teentje knoflook fijn. Snijd de parmaham plakjes in dunne reepjes. Snijd de snijbonen zo schuin en dun mogelijk . Kook de gesneden snijbonen in kokend water met zout voor ongeveer 1 minut (blancheren). Giet ze af en laat ze daarna in ijskoud water (evt. met ijsklontjes) afkoelen. Fruit de gesneden parmaham zachtjes aan in de boter. Voeg dan de sjalot en de knoflook toe en fruit deze even aan. Voeg dan als laatste de snijbonen toe en roerbak dit geheel een paar minuten. Breng op smaak en dien de groenten direct op.

Aandachtspunten: 

De snijbonen niet te gaar koken want dat is zonde van de smaak. Op deze manier smaken de snijbonen zelfs een beetje zoet.