Skip to content

Paprika, sjalotten bospeen crème

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 75 g sjalot
  • 1 rode paprika
  • 300 g geschilde bospeen
  • 50 g roomboter
  • 1 g paprika poeder

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukjes. Pof de paprika in de oven op 200 graden totdat de schil zwart wordt. Laat de paprika daarna in ijswater of een plastic zakje afkoelenVerwijder vervolgens de schil en de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine stukjes. Schil de bospeen snijd ze in kleine stukjes. Laat de bospeen samen met de sjalot en het paprikapoeder en peper en zout garen in de boter onder een gesloten dekselAls de bospeen bijna gaar is voeg dan de gesneden paprika toe stoof het geheel gaar. Maal het groentemengsel daarna fijn in een keukenmachine en breng het op smaak.