Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukjes. Pof de paprika in de oven op 200 graden totdat de schil zwart wordt. Laat de paprika daarna in ijswater of een plastic zakje afkoelen. Verwijder vervolgens de schil en de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine stukjes. Schil de bospeen snijd ze in kleine stukjes. Laat de bospeen samen met de sjalot en het paprikapoeder en peper en zout garen in de boter onder een gesloten deksel. Als de bospeen bijna gaar is voeg dan de gesneden paprika toe stoof het geheel gaar. Maal het groentemengsel daarna fijn in een keukenmachine en breng het op smaak.
Paprika, sjalotten bospeen crème
Categorie
- Budget
Moment
- Bijgerecht
AANTAL PORTIES
- 4 porties
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten
- 75 g sjalot
- 1 rode paprika
- 300 g geschilde bospeen
- 50 g roomboter
- 1 g paprika poeder
Probeer ook eens