Skip to content

Pesto pasta met Seranoham

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 400 g vlinderpasta
  • 75 g sjalottenpesto (zie recept op site)
  • 100 g sjalot
  • 8 plakjes dungesneden serranoham
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim water met zout gaarHalveer de sjalot en snijd deze in dunne plakjes. 

Maak de knoflook schoon en hak het fijnHalveer de cherry tomaatjes. 

Snijd de ham in reepjesVerwarm de knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur in de olijfolie. Voeg dan de tomaatjes toe en de pesto. Verwarm dit zachtjes 1 minuut. Vermeng het daarna met de gegaarde pasta roer daarna de ham erdoor heen. De pasta kan zowel lauwwarm als koud geserveerd worden. 

Tip 

Dsalade kan zowel lauwwarm als koud geserveerd worden.