Skip to content

Pesto van zongedroogde tomaten met sjalot

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • Pesto
  • 50 g sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g verse basilicumblaadjes
  • 200 g gedroogde tomaten
  • 10 g kappertjes
  • 2 gezouten Ansjovis
  • 15 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 g honing
  • 0,5 dl olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Pel en halveer de sjalot in de lengte en snijd hem ragfijn. Hak het teentje knoflook fijn. 

Snijd de basilicumblaadjes in grove stukken. Laat alle ingrediënten, behalve de sjalot, in een keukenmachine tot een pesto draaien (niet te fijn!). Voeg als dit klaar is de sjalot toe en breng de pesto op smaak met zout en peper. 

Croutons:

Pel en kneus de teentjes knoflook. Zet de koekenpan met de olijfolie en de teentjes knoflook op het vuur en bak hierin de stokbroodplakjes om en om mooi goudbruin en krokant. Serveer ze met de tomatenpesto.