Hollandse stamppot met bospeen en bosuitjes - Sjalot Skip to content

Hollandse stamppot met bospeen en bosuitjes

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 100 g sjalot
  • 500 g aardappelen
  • 150 g bospeen
  • 100 g bosuitjes
  • zout en peper
  • 1 dl slagroom
  • 40 g boter
  • 30 g dobbelsteentjes spek
  • 0,5 teentje knoflook

Bereidingswijze

Pel, halveer de sjalot en snijdt deze daarna in halve ringen van circa ½ cm dik. Pel de knoflook en hak tot het fijn is . Schil en was de bospeen, snijd hem schuin in kleine stukjes. Blancheer deze stukjes in kokend water met zout totdat het beetgaar is. Laat ze daarna in ijswater afkoelen.

Verwijder de buitenste bladeren van de lente ui en was de stengels. Snijd de lente ui schuin in dunne plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in water met zout gaar. Pureer de gekookte aardappels met de pureeknijper. Bak de spekjes aan in de boter. Voeg daarna de sjalot toe en het teentje knoflook en laat het zachtjes garen. Voeg dan de gesneden en geblancheerde stukjes bospeen en de lente uitjes toe. Als laatste de room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Breng alles aan de kook en meng het daarna door de gepureerde aardappels.

Tips:
De aardappelen niet te gaar koken anders wordt de puree te waterig van smaak.