Roergebakken sjalot met wilde spinazie - Sjalot Skip to content

Roergebakken sjalot met wilde spinazie

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 500 g spinazie
  • 0,5 teentje knoflook
  • 30 g boter
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden (het wortelgedeelte van de sjalot niet mee snijden want deze is een beetje bitter). De spinazie van steel en nerven ontdoen en 2x wassen in lauwwarm water. Dit op een vergiet laten uitlekken. Een wok op het vuur zetten, goed heet laten worden en vervolgens de olie en de boter toevoegen. Dit wordt snel bruin, dus wel erbij blijven en gelijk de sjalot, geperste knoflook en de (wilde) spinazie toevoegen. Dit geheel snel roerbakken en op smaak brengen met peper en zout (roerbakken: niet langer dan 2 minuten anders is de spinazie te gaar!)

Aandachtspunten:

Pel de sjalot onder water, zodat er minder irritatie aan de ogen ontstaat.

De spinazie goed laten uitlekken zodat de boter niet gaat spetteren bij het bakken.

Zo kort mogelijk roerbakken waardoor de spinazie knapperig blijft en de vitamines behoudt.