Skip to content

Snelle omelet met gerookte zalm en sjalot

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 4 scharreleieren
  • scheutje ongezoete slagroom
  • 1 takje krul peterselie
  • 100 g gerookte zalm
  • peper en zout
  • boter / olijfolie

Bereidingswijze

Pel de sjalot en halveer deze. Snijd de sjalot daarna in halve ringen. Was de peterselie, verwijder de grove stelen en snijd het fijn. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Klop de eitjes in een mengkom los tezamen met de room, peper en een beetje zout (de gerookte zalm is ook al zout en de sjalot geeft ook al body aan het gerecht) en vermeng het eimengsel met de gerookte zalm en de peterselie. Fruit de sjalot met een klontje boter en een klein scheutje olijfolie aan in een anti-aanbak pan zonder te laten kleuren. Voeg dan het eimengsel toe en laat het ei garen zonder te kleuren. De pan schuin houden en de omelet tot de helft van de pan dubbelvouwen in een halvemaanvormig en daarna op het bord storten.

Aandachtspunten:

Een goede omelet is heel licht bruin gekleurd, in een mooie halve maan vorm en nog baveux (smeuïg, nog net niet gaar) van binnen!