Skip to content

Feestelijke Wildpeper

Categorie

Moment

AANTAL PORTIES

Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 750 g wildpoulet (hert, hazenbout, wild zwijn)
  • 4 sjalotten (100 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g knolselderij
  • 100 g winterpeen
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 jeneverbessen
  • 4 laurierblaadjes
  • 100 g verse zilveruitjes (niet in het zuur!)
  • 2 dl warme kippen- of wildbouillon
  • ½ dl rode wijn
  • 30 g bloem
  • 50 g roomboter
  • 3 el. notenolie
  • versgemalen zout en peper

Bereidingswijze

De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De teentjes knoflook pellen, halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De knolselderij schillen, wassen en in blokjes van ½ bij ½ cm snijden. De winterpeen schillen of raspen, wassen en in blokjes van ½ bij ½ cm snijden. Bestrooi de wildpoulet met zout, peper en bloem en schep goed door elkaar.

Verhit de boter en olie in de braadpan en bak de wildpoulet mooi bruin. Voeg vervolgens knoflook, sjalot, winterpeen, knolselderij, kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen toe en bak het geheel nog een paar minuten. Blus af met de rode wijn, breng aan de kook en voeg de zilveruitjes en warme bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de wildpeper met het deksel op de pan op een laag vuur in 2½ uur gaar stoven. Verwijder voor het serveren de kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen.

Tips:

Laat een stoofschotel nooit op een hoog vuur koken, hierdoor wordt het vlees droog en taai.

Mocht u geen verse zilveruitjes kunnen krijgen, dan kunt u ook uitjes uit de diepvries gebruiken.

De wildpeper kan uitstekend worden ingevroren of de dag tevoren worden gemaakt en op de dag zelf worden opgewarmd. Voeg desgewenst nog een scheutje water, bouillon of wijn toe als de wildpeper te droog mocht worden